HistoriaKennel Merryant´s är en liten familjeuppfödning. På grund av tidigare heltidsarbete har vi bara hunnit med att ha åtta kullar, men nu när vi dragit oss tillbaka från arbetslivet har vi tid för nya valpar. Det ser vi verkligen fram emot!

Några minnesvärda hundar från vår lilla kennel:

Vår allra första beagle, Beagler´s Beau Brummell "BEAU". En toppvinnande beagle i utställningsringarna i början av sjuttiotalet. Han var också en duktig spårhund. Du kan fortfarande hitta honom i stamtavlor hos svenska beaglar då han var far till sju kullar. Beau trivdes inte med att bli lämnad ensam så 1973 köpte vi vår andra beagle, Beagler´s Sweet Sonnie "SONNIE", vår stamtik.

Sonnie var ovanlig på den tiden med sitt "smarta" amerikanska utseende. Hon fick bara en valpkull. Svante jagade en hel del med henne och hon var även meriterad på viltspårprov. I den ovannämnda kullen föddes IntNordUCh SJCh Wild-Honey "HONEY", som fördes fram av sin ägare och meduppfödare Catharina Linde-Forsberg, kennel Beagler's, som vid det laget hade blivit en nära vän till oss. När Honey parades med NV-82 Beagler's Black-Gold "Skipper" köpte vi Beagler's Myrten "MYRA". Hon fick ge namn till kenneln eftersom "Glada Myran" blir "Merry Ant" på engelska.

Myra erhöll BIR, CACIB och grupplaceringar på utställning och hon var en god jakthund. Hon var en utmärkt avelstik och mor till bl a:

Merryant´s Yankee Doodle "KLOFFE", toppvinnare på utställning med bl a BIR på Östsvenska Beagleklubbens sommarutställning och även grupplacerad. Han var även en duktig hund i skogen. I aveln lämnade han jaktprovsmeriterad avkomma.

Merryant´s Darnel "SIGHSTEN", BIR-vinnare på Östsvenska Beagleklubbens sommarutställning och jaktprovsmeriterad med ett första pris på rådjur. Han erhöll därefter tre "raka" cert. Han blev sparsamt använd i aveln och lämnade bl a en gruppvinnande avkomma.

SV-89 Merryant´s Daphne "DAFFIE", BIM på Östsvenska Beagleklubbens sommarutställning som 10-åring (!), meriterad på viltspårprov och en duktig jakthund innan hon blev ormbiten och inte tilläts jaga mer.

SV-90, -92 Merryant´s Daisy Strax O´Champhurst "DAISY", toppvinnande beagle på utställning i sina glansdagar med otaliga BIR, CACIB, gruppvinster och -placeringar. Även en förstklassig avels- och stamtik hos kennel Champhurst (bl a mor till MultiCh Champhurst Bark At The Moon och SV-94 Champhurst Batteries Not 'Ncluded).

Med Myras avkommor erhöll vi:
4 gånger bästa avelsgrupp med hederspris
4 gånger bästa uppfödargrupp med hederspris

Myra var mormor till:

Merryant´s Sweet Camelia "FRIDA", Annes "once in the life time-dog" som är meriterad på viltspårprov och BIR-vinnare hos Östsvenska Beagleklubben.


Så till nu- och framtiden...

Joberits Deirdre at Merryant "DIDDI" (sjunde generationen från Sonnie) köptes 1997 av Berit Johansson, kennel Joberits. Diddi har flera BIR- och BIM-vinster, grupplacering och CACIB. Hon är även en duktig jakthund.
År 2000 fick Diddi sin första kull på sju valpar och samtliga är lovande både i utställningsringen och i skogen.

Vi behöll:

Merryant´s Honeysuckle Rose "HILLDA". Hon är vårt framtidslöfte...

Annes hundbakgrundJag föddes i ett hem omgiven av djur. Min morfar hade en smålandsstövare. Min mor, mormor och moster hade skotska terriers. Och så fåglar, kanariefåglar och papegojor, och alla andra djur som jag tog med mig hem. Vid elva års ålder fick jag min första skotska terrier, Mountebanks McWilliam "MACKY". Han var inte så lätt att ha att göra med - han hatade alla hanhundar och var konstant inblandad i slagsmål. Men detta lärde mig även en hel del.
Min moster var mycket intresserad av trimning och utställning och jag brukade tillbringa mycket tid med henne.

Jag tackar min familj från mitt hjärta som lärde mig så mycket om djur och natur och hur man tar hand om dem.

Nu bor jag, min man Svante och de fyra beagletikarna Mica, Diddi, Hillda och Iris i en by utanför Örsundsbro i Uppland. Vi ställer ut och jagar och spårar med våra beaglar och det gillar både vi och hundarna!

Svantes hundbakgrundJag växte upp på landet och var alltid omgiven av olika slags jakthundar. När min fru Anne och jag 1970 bestämde oss för att bli hundägare, var det uppenbart att vi skulle välja en jakthundsras och vi tyckte båda att beaglen var den rätta för oss. Beaglen är av rätt storlek, glad och trevlig och med ett tilltalande utseende.

Den första beaglen har följts av flera och vi började även föda upp rasen.

Jag jagar med våra hundar och jag dömer också viltspårprov. Jag är styrelsemedlem i Östsvenska Beagleklubben där jag är kassör.Anne Ljunggren Schelin & Svante Schelin
Girestaby 2, 740 82 Örsundsbro
tel: 0171-46 05 96
E-mail: merryantbeagles@hotmail.com